Kungliga Biblioteket

Kungliga Bibliotekets webbplats är ingången till Sveriges finaste, djupaste och bredaste arkiv. På kb.se lyfter vi innehållet – från hundra meter under jorden.

Futurniture tog fram ett nytt koncept, UX och design där förstagångsbesökare stod i fokus. Genom pedagogiska funktioner och moduler sänker vi tröskeln och gör det möjligt för fler att ta del av KB:s skatter. Digitaliserat material görs tillgängligt och attraktivt i tematiserade kollektioner, som ger en inblick i vad som finns att upptäcka i de fantastiska samlingarna.

Projektet blev så lyckat att vi följde upp med att göra om KB:s myndighetswebb. Denna vänder sig till informationsspecialister som använder KB i sitt dagliga arbete. Genom ett tätt samarbete med både KB och målgruppen tog vi fram ny design och teknik som underlättar vardagen för alla som arbetar med att samla och bevara information.

Webbplatsen nominerades i Svenska designpriset och har nagelfarits av Beckmans studenter. Välkommen att förkovra dig i nästan allt som någonsin publicerats i Sverige sedan 1483.

Säg hej till kb.se!