illustration

Riksbyggen

Ett nytt sorts boende gror i Bro Trädgårdsstad – och att människor vill bo i Bro beror till viss del på en bejublad skördefest signerad oss.

Riksbyggen vill tillföra något annat till människors vardag än bara prisvärda boenden. “Lugnet på landet” lockar  stressade innerstadsbor, liksom ett boende där gemensamt ägande och hållbarhet står i fokus. Men hur kan vi berätta att det finns?

Utöver att sätta konceptet för hela den nya stadsdelen ville vi göra något extra under säljstarten. Det blev en skördefest i Trädgårdsstadens gemensamma odlingslund. En fest där kocken Paul Svensson gav matlagningstips och delade ut smakprover till hundratals besökare, där lokala aktörer fick sälja sina produkter (allt från honung till majsmjöl) och Odla Livet bjöd på odlingstips. Självklart fanns också möjligheten att på riktigt slå rot i Bro genom att köpa ett nytt boende.

”Bro Trädgårdsstad är ett av de modernaste stadsbyggnadsprojekt som växer fram just nu i Sverige och där delningsekonomin är med från början. Det blir ett centrum för utbyte av både verktyg och kunskap, inte minst kring odling som också är en central pusselbit i den nya trädgårdsstaden”, säger Riksbyggens VD Johanna Frelin.